Македонците од Малта молат за помош – објавена слика од Србинот по кого се трага (ФОТО)

,,Почитувани Македонци кои работите и живеете на Малта ве замолуваме да споделите слика од убиецот ( Милош Видаковиќ ) на нашиот сограѓанин со што полицијата на Малта ќе може побрзо да го лоцира и спроведе.

Доколку имате било какви информации за лицето ве молиме да пријавите во најблиската полициска станица ! Полицијата е во постојана комуникација со семејството и прават се што е во нивна моќ да го фатат сторителот .
За вакви луѓе нема место на Малта.

Се надеваме на брза разрешница на случајот. Воедно очекуваме и реакција и од МНР ( Ministry of Foreign Affairs of the Republic of North Macedonia ) како и Aмбасадата на РМ во Рим.”

Извор: Досие.мк