Седна на столчето без да се мисли, па дури и објави слика – Неда Украден стана првата српска пејачка која се имунизираше

Неда Украден, една од најпознатите пејачки во регионот, влезе во 2021 година опкружена со најблиските, ќерката Јелена, зетот Пеца и внуците Александра, Неда и Душан. Како што истакна, 2020 година ја разубавија насмевките на нејзините внуци.

– Во оваа тажна година што е зад нас, не се сеќавам на нешто што беше толку смешно или забавно за мене. Само смеата, играта и оптимизмот на моите внуци внесуваат малку спокојство во нашите животи – рече пејачката.

Неда неодамна најаваи дека ќе пишува автобиографија. „По 50 и повеќе години кариера во која постигнав најголем успех, добив најголеми пејачки, дискографски и уметнички награди, бев сведок и учесник на многу настани на естрадата.

Мојот живот беше како феникс и ќе и го претставам на публиката преку книга без украси и измислици.

Јас искусив толку многу во мојот богат живот, и убаво и грдо, што не мора да лажам, да измислувам за да ги полнам страниците.

Нема да можам да ги ставам сите настани од мојот живот во една книга, така што ќе има две. Само што го завршувам првиот том, првата книга – вели пејачката.

Знаењето што го стекнала на Факултетот за англиски јазик и литература, на која дипломирала, покрај Правниот факултет во Сараево, решила конечно да го искористи и да напише автобиографија.

Таа истакна дека засега стигнала до 1980 година, што и била многу важна затоа што тогаш го сменила имиџот и започнала соработка со композиторите Џорџe Новковиќ и Рајко Дујмиќ.

Неда Украден вчера ја прими првата доза на вакцината во Белград, по што се огласи на Инстаграм.

– Вакцинацијата е завршена. Браво за совршена организација. Луѓе, сестри, администрација … П.С. ништо не боли – напиша Неда Украден.

Меѓу коментарите за објавата на Неда имаше и еден ваков: „Мислев дека си паметна жена“. Пејачката одговори: „О, дозволете ми да бидам паметна жена“ и така започна дискусијата.

Некои не ја поддржуваат во одлуката дека е вакцинирана, па дури и ја обвинија, но повеќето го поддржуваат нејзиниот потег.

„Браво, Недо. Здравјето е најважно“, „Госпоѓо Недо, честитки. Луѓето не разбираат – да немаше вакцина, половина од нас немаше да бидеме на планетата“.

„Образованите луѓе знаат дека вакцината е цивилизациско наследство. Значи, единственото решение кога станува збор за пандемија. Кој не знае, треба да ја слуша професијата. Јавните личности треба да ги мотивираат другите “, велат коментарите.

Фото: Инстаграм Неда Украден , Јутјуб принстскрин