Јоци: Затуроска која денес држела ,бла бла” говори мисли заборавивме дека лапнала 153 илјади за патни трошоци

Денес на конститутивна седница во собранието се верифицираа мандатите на новоизбраните пратеници.

Цврсто верувам дека новите пратеници, во овој мандат, ќе изнајдат соодветни механизми за издигнување на пратеничката функција и поставување на пиедестал кој и законски и припаѓа, недозволувајќи да биде деградирана институцијата пратеник преку низа невистини и инструменти за поткусурување и омаловажување, порача Лилјана Затуроска од ВМРО-ДПМНЕ.

-Да бидеш народен избраник е повеќе од доверба и огромен аманет, затоа еден искрен апел до новите пратеници: Бидете достоинствени, непоткупливи, бидете цврсти и свои, секогаш подготвени да одговорите на сите предизвици кои, верувајте, никогаш не се лесни туку напротив се многу тешки и непредвидливи.

Ви посакувам спокоен мандат со многу одлуки кои ќе бидат во прилог на сите граѓани на Република Македонија и во насока на зачувување на нејзините нишани во целост, порача таа.

Целиот нејзин статус, погледнете го во продолжение:

,,Собраниската конститутивна седница помина и денес се верифицираа мандатите на новоизбраните пратеници.
Цврсто верувам дека новите пратеници, во овој мандат, ќе изнајдат соодветни механизми за издигнување на пратеничката функција и поставување на пиедестал кој и законски и припаѓа, недозволувајќи да биде деградирана институцијата пратеник преку низа невистини и инструменти за поткусурување и омаловажување.

Сакам да се заблагодарам на мојата партија ВМРО-ДПМНЕ и Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Hristijan Mickoski, моите сопартијци и моите верни поддржувачи и гласачи кои во повеќе наврати ми ја даваа нивната доверба, а јас им возвратив како што доликува: со искрена, достоинствена, несебична и посветена работа сите овие години, дури и во најтешките и најпредизвикувачки моменти останав достоинствена и во ниту еден момент не ги извалкав и не ги погазив нивните интереси, барања и доверба.

Да бидеш народен избраник е повеќе од доверба и огромен аманет, затоа еден искрен апел до новите пратеници:

Бидете достоинствени, непоткупливи, бидете цврсти и свои, секогаш подготвени да одговорите на сите предизвици кои, верувајте, никогаш не се лесни туку напротив се многу тешки и непредвидливи.

Ви посакувам спокоен мандат со многу одлуки кои ќе бидат во прилог на сите граѓани на Република Македонија и во насока на зачувување на нејзините нишани во целост.

СО СРЕЌА И СО УСПЕХ! Секогаш за ВМРО-ДПМНЕ! Секогаш за МАКЕДОНИЈА!”

На овој нејзин говор, коментар даде новинарката Јорданка Ивановска Јоци:

,,Затуроска, која денеска држела фб говори за достоинство, чест и бла бла, изгледа мисли заборавивме која е – дека за девет години ,,лапна” 153.000 евра САМО ОД ПАТНИ ТРОШОЦИ. [сума без 2020 година].

Добро, затоа сум јас тука, да потсетам. Неа не и` гајле, гарант си вели ,,ќути си, трпај си”. А, оние вмројнине уууууште ја гласаат.
Зад неа се Силвана Бонева со 128.000 евра, а потоа Александар Николоски со 127.000 евра.

Секако, има и од СДСМ, екс и сегашни, но овие се топ вмровска ,,четворка”, од кои двајца се повторно пратеници.

Целата листа на сл.линк:
https://a1on.mk/macedonia/po-150-iljadi-evra-za-patni-troshoci-pratenici-rekorderi-vo-pominati-kilometri/“