Поради Корона се искараа пејачката Сани и Мојсо музичарот

Корона ги затвори луѓето дома, па очигледно не навикнати 24/7 да седими во 4 ѕида, кај многумина нервозта е присутна повеќе од вообичаеното. Се следат медиумите, се читаат социјалните мрежи, ама на нив и се пишува… И тоа кој што стигне. Особвено сега, кога сите се експерти, медицински стручњаци, лекари, исцелители, советници, политички аналитичари… Не има секакви: од обични мајтапџии до надри пророци!

Во целиот овој хаос и неизвесност, многумина веруваат и ги поткрепуваат тезите на „теорија на заговор“ со разни текстови, написи, анализи, книги, видеа… „Ковид 19“ како биолошко оружје за остварување на политичко-економски цели, скован во тајните лаборатории на мрачните сили на „длабоката држава“?!

Едни веруваат и тврдат дека тоа е тоа, други сомничаво вртат со глава, трети пак „глава даваат“ дека првиве „имаат проблем“… со себе! Токму таквите теории ги скараа двте познати лица од македонската фолк естрада. И тоа на Фејсбук!

Имено, познатиот музичар, продуцент и автор, Бобан Мојсоваски – Мојсо, познат по настапите со Стојне Николова е еден од оние приврзаници на теоријата на „светски заговор“, односно „дефокусирање на јавноста“ со вирусот, додека зад грб ни се спрема непшто сосема друго, можеби многу пост рашно?!

Мојсо постираше некоплку написи и видеа во кои се тврди дека вирусот „Ковид 19“ бил многу порано познат, дека семо обичен грип и ништо повеќе, додека светот само се замајува со него, му се спрема некаква друга смислена ката стро фа!

Фолк пејачката Сања Сани Гроздановска пак, не научена да седи дома, „домашната изолација“ и доаѓа како „домашен притвор“. Тешко ја поднесува, ама што се мора не е тешко, па затоа подобро е ако си го направиш забавно.

Затоа пејачката која ионака е позната по својот хумор, не ретко и на своја сметка, реши да се развесели и себе си и другите, ама не со песна по балкони, туку со споделување на хумористични постови на социјалните мрежи.

И додека Сани правеше шеги на своја и туѓа сметка, Мојсо „мртов сериозен“ споделуваше „факти“… „за нештата да бидат појасни“. Тоа очигледно не и се допаднало на „надарената кумановка“, па го „распука“ колегата јавно на Фејсбук:

„Бобан Мојсовски… Те читам цело време… кој ти е проблемот?!! Цел свет е глупав, само ти паметен?!? Од такви како тебе ќе нае*еме“!!! – му попрача лутито Сани!

На ова ниту Мојсо не и остана должен, па и реплицираше на „цицлестата колешка“:

„Сани Гроздановска… ќе нае*ете од такви како докторката, несовесни што пе*ерски си молчат и работат… да се совесни сите и да си седат дома кога се болни, ништо нема да има“ – возврати музичарот.

Како заврши „препукувачката преписка“ нема да откриваме, иако едно е повеќе од симптоматично: Коронавирусот или повеќе политиката ги скара фолк колегите?

Штета што не ќе можат, не барем скоро, да се видат и в лице да си кажат што имаат, па да се разберат како луѓе: дали светот е глупав или…? А, можеби и подобро! Како тргнало ова лудило да трае, до тогаш вертојатно и ќе заборават што си кажале!

Извор: Вистина