Шерифовиќ ќе роди бебе па вели: Ако биде девојче, ќе биде бан дит како мене

Марија Шерифовиќ пред новата година има една голема желба – да стане мајка

Единствената српска евровизиска победничка вели дека ќе даде се од себе за да основа семејство.

– Размислувам посериозно за родителството. Го сметам за најголем триумф на животот. Морам да ви признаам дека со самата помисла на тоа, едвај чекам!

Сигурна сум дека во следните две години ќе се реализирам како мајка!

Таа не одговари на прашањето дали ќе оди во банка за спе рма, или ќе се одлучи за класичен метод, но вели нешто друго:

– Најлогично е да го доведам моето дете на свет. Само се надевам дека нема да биде пејачка или пејач (се смее). Што се однесува до мене, тој може да биде музичар, но не и изведувач. Од суштинско значење е ова суштество да е живо, здраво и паметно.

Но, јас секако би се подобрила како личност со детето, доколку е машко. Од друга страна, би било бесконечно интересно да се има девојка која ќе биде по малку бандитка како мене. Ќе видиме што ќе се случи – вели Марија Шерифовиќ, додавајќи дека не е за заљубена.

– Не сум за заљубена! Не планирам да се за вљубувам. На кого му е потребна љубов?