Сопругата на Шабан треба да врати огромен долг по големата трагедија

Во добро и зло,низ бури и олуи. 43. години заедно, а уште многу нешта требаше…За мене си ти на далечен пат, каде и јас, како и многу пати порано, еден ден ќе ти се придружам, па така понатаму да остариме заедно. од бескрајна гордост до неизмерна болка во срцето и душата“, стои на пораката која семејството на починатиот пејач ја објавило пред последното испраќање.

Гордана Шаулиќ, сопругата на починатиот пејач Шабан Шаулиќ има долгови за нереализираните настапи на пејачот.

Сопругата, која воедно е и менаџерка на фолк-ѕвездата, однапред договарала настапи на пејачот и затоа мора сега да врати 235.000 евра.

Според српските медиуми, пејачот имал закажани настапи во Србија и во други земји до крајот на годинава. Таа земала по 50 проценти однапред од секој договорен настап на Шабан, а за некои настапи земала и цел износ.

Цената од еден настап се движела од 10.000 до 30.000 евра, а во некои случаи и по 50.000 евра од настап во клуб, дискотека или на приватна забава.

Гордана, како што наведуваат медиумите, откако ќе заврши погребот, ќе стапи во контакт со сите на кои им зела однапред пари, за да ги подмири сметките.