Најголемиот безвременски хит на Дино Мерлин крие тажна љубовна приказна која ќе ви го скрши срцето

Познатиот балкански пејач зад себе има милион хитови, но една песна која на повеќето им е добро позната крие тажна приказна зад себе.

Станува збор за песната „Da šutiš“ која ја напишал авторот Елдин Хусеинбеговиќ чија сопруга Емка имала се- сопруг кој ја сака, убавина…, но добила тешка болест, мултиплекс склероза.

Loading...

Иако со оваа тешка болест некои можат да доживеат длабока старост, Емка не можела долго да се бори со болеста.

Па така неговата посветеност кон неа било мотив да ги напише стиховите за песната која ја отпеа Дино Мерлин.

-На личноста која најмногу ја сакам не можев да и подарам чевли, бидејќи таа не оди. Ни книга, бидејќи не гледа, па дојдов на идејата на сопругата да и подарам песна.

Мојата сопруга е слепа и во инвалидска количка, повторно да требаше да се женам би ја избрал неа, рече неодамна авторот на песната Елдин.

Во април 2013 година инаку неговата сопруга по долга и тешка болест починала, а стиховите на песната се уште се голем хит низ целиот регион.