Емина Јаховиќ искрено кажа што ја мачи, а колешката многу ја навреди: Како ќе заспиев ако не го слушнев тоа мјау-гласче

Емина Јаховиќ е една од најпопуларните и најзгодните пејачи на Балканот, а позната е и во турција, најмногу по бурниот брак со пејачот Мустафа Скандал, со кого се разведе и имаат двa сина.

Емина проговори за врската со нејзиниот поранешен сопруг, турскиот пејач Мустафа Сандал и по тој повод откри дека тој не ги исполнува своите обврски кон нивните синови.

Имено, Емина тврди дека Мустафа, од кого се разведе во 2018 година, веќе две години не плаќа алиментација за нивните синови Јаман и Јавуз.


-Мустафа не плаќаше алиментација за нашите синови Јаман и Јавуз повеќе од две години. Сите обврски ми ги препиша на мене – рече Емина и додаде дека Сандал не го почитувал договорот што го имаа.

Требаше да купи куќа во Белград, но не го стори тоа. Имавме и договор за покривање на детското здравствено осигурување. Денот кога се чувствував најлошо беше кога ги однесов децата на лекар и дознав дека не им е платено здравствено осигурување – раскажа таа.

Емина посочи дека бидејќи тие се нивни деца заедно, тие двајца имаат должност да се борат заедно за нив и дека Мустафа треба да им објасни на своите синови зошто не е така.

Јаховиќ неодамна раскажа дека нејзината популарност ѝ прави голем притисок и затоа не може да одржува емотивни врски.

Нејзината изјава го привлече вниманието на пејачката Оља Црногорац, која го коментираше она што го рече Емина.

Име, Оља се огласи на Твитер каде го напиша следново:

“Запалив свеќа, а мајка ми веќе еден час се моли во ќошот Емина да се стекне со слава.

Колку би загубила музичката сцена ако не се појавеше ова мјау- гласче. Господе, дај ми сила да ја протуркам ноќта“, иронична беше Оља.

“Додека бев во брак со Мустафа, кога не се споменуваше развод, имаше гласини за тоа. Многу е тешко да се бориш против славата, тоа е несакан ефект на овој бизнис.

Би сакала да имав талент за други работи и за мене никој да не знае “, вели Емина, која тврди дека не се чувствува љубоморна, како некои жени“.

Фото: Инстаграм принтскрин