(ФОТО) Никогаш не се појавува во јавноста: Ова е братот на Здравко Чолиќ

Eден од најдобрите пејачи на денешницата Здравко Чолиќ има роден брат.

Се вика Драган и тој ретко се појавува во јавноста.

И додека работата на Здравко подразбира чести гостувања, сликања и интервјуа, неговиот брат Драган е скроз поинаков.

Тој во центарот на Белград држи кабапчилница.

Чола за својот брат е многу поврзан, а љубовта во текот на детството им ја вродиле нивните родители.

-Тие направија се за мојот брат Драган и мене да не изведат на вистински пат и се најдобро ни дадоа на двајцата-рекол Чола за стори магазин.

По смртта на нивната мајка, Здравко и Драган уште повеќе се поврзале.

-Нашите родители направија се за да не изведат на прав пат.

Татко ми ми го купи првиот грамофон, првата гитара и тоа се од една плата, бидејќи мама беше домаќинка-кажал Чолиќ.

Ѕирнете како изгледа неговиот брат во сликите подолу.

Драга пред неколку години наводно го откупил оригиналниот рецепт за познатите сараевски ќебапи, а рецептот му го продал тамошниот познат кебапчија Хоџик.

Иако не сака да се покажува во јавноста, Драган и Здравко се мноу врзани и кога Чола е во Белград, максимално се труди да поминува време со негоивот брат како и со сите членови на неговото семејство.