Ова е најстарата ќерка на Аца Лукас: Не сака да се експонира во јавност ФОТО

Пејачот Аца Лукас не сака да зборува за приватниот живот, но овој пат реши да прозбори за српски Блиц. Аца зад себе има два брака и три деца, Милјана, Лазар и Андреја, доека во браклот со Соња ја има Викторија.

– Премногу грешев во животот. Но кој не грешел. Ја напуштив првата жена и оставив две деца, а потоа ја напуштив и втората жена и оставив дете… Не бев покрај тие деа, но денеска имам супер однос со нив.

Смеам да кажам дека сега со четвртото надокнадив се што сум пропуштил до сега, вели Аца Лукас.

Во јавноста малку е познато дека фолк ѕвездата Аца Лукас има три деца од претходните врски, а најстарата Миљана Вуксановиќ го гради својот живот сама, без оглед што татко и е еден од најпознатите пејачи на српската сцена.

Најстарата ќерка на еден од најпопуларните фолкери во регионот Аца Лукас, Миљана Вуксановиќ, не е пречесто експонирана во јавноста, има самостојна работа и не оди во чекор со модните трендови за разлика од нејзините врсници.

Иако има 26 години таа не живее луксузен живот како што тоа го прават нејзините врсници чии родители се јавни личности.

Не вози скап автомобил не живее во луксузен стан, не троши многу пари на скапи модни парчиња, туку живее како сите нормални малди луѓе. Таа е професионална шминкерка и работи во „Гранд“ телевизија, каде неретко го шминка токму својот татко Аца Лукас.

Таа очигледно не сакала да живее на сметка на славата на ца Лукас, туку сама да заработува за себе, на што тој во неколку наврати изјави дека е и повеќе од горд. Со оглед дека пет години работи во „Гранд“, сигурно е дека засега добро и оди, а и пејачите ја фалат дека е една од најдобрите шминкерки со кои соработувале и токму неа ја бараат за своите настапи.

Лукас кој не сака во јавноста многу да зборува за својот живот, приватниот живот на своите деца го чува далеку од очите на јавноста,а за Миљана секогаш има само убави и пофални зборови.
Аца Лукас

-Миљана има момче, а јас таа фаза во нејзиниот живот ја преживеав како Никола Којо во вториот дел од филмот „Ние не сме ангели“. Кога го донесе првото момче кај мене во стан, се сеќавам дека бев изненаден затоа што ми понуди да запалам цигара, а јас го прашав од каде му пари за цигари.

На моите деца секогаш им кажувам да не остануваат до доцна навечер и секогаш да ме повикаат за да ги вратам дома“, раскажал во едно интервју Лукас кој додал дека неговата сегашна сопруга Соња и ќерката Миљана имаат сосема нормален однос:„Тие добро се слагаат, иако не се гледаат премногу често. Моите деца се возрасни и имаат свои обврски Но, затоа Соња секогаш и носи на Миљана гардероба од Италија“.

Синот Лазар(22) јавноста го запозна кога се појави спотот за песната „Готово“ на Аца Лукас во која ја толкуваше главатана улога. Имено Лазар го глумеше Аца на млади години, а децата на другите членови од бендот на Аца Лукас исто така ги глумеа своите татковци.

Иако има 26 години таа не живее луксузен живот како што тоа го прават нејзините врсници чии родители се јавни личности. Не вози скап автомобил, не живее во луксузен стан, не троши многу пари на скапа облека, туку живее како целиот нормален свет.

Таа е професионален шминкер, работи во Гранд телевизија, каде не ретко го шминка токму својот татко Аца Лукас.

Таа очигледно несака да живее на сметка на славата на Аца Лукас, туку сама заработува, на што тој е многу горд. Со оглед на тоа тоа дека пет години работи во Гранд, сигурно добро и оди, а и пејачите ја фалат дека е одлична шминкерка.