Саша Поповиќ ја избрка од Гранд оваа пејачка поради деколтето – таа конечно се огласи

Српската пејачка Злата Петровиќ пред неколку години дожива непријатност поради нејзиното деколте, поради кое Саша Поповиќ ја исфрли од Гранд.

Таа вели денес многу млади колешки полуголи пејат на сцената, а тоа не му пречи на никого.

За српските медиуми признава дека сепак не му се лути на Поповиќ и дека голотијата е карта за влез на сцената.

Познато е дека директорот на Гранд продукцијата Саша Поповиќ сега е среќно женет човек кој е во долгогодишен брак со пејачката Сузана Јовановиќ, но пред тоа запросил уште една позната фолк пејачка.

Имено, пред бракот со Сузана, Поповиќ бил маж на глас – успешен, духовит и талентиран па по него лудуваа бројни дами, а и он очигледно не бил имун на нив.

Една од припадничките на естрадното милје, Злата Петровиќ признала дека во дамнешната 1989 година добила брилијантски прстен од Саша која ја запросил.

-Сале многу ме сакаше, долго патеше по мене откако раскинавме… Ме запроси на мојот роденден. Се сеќавам пред сите гости тој извади брилијантски прстен , а јас толку се шокирав што му го фрлив во лице.

Поповиќ е совршен маж, но ме запроси во погрешно време. Бев млада, имав 27 години, а две години пред врската со Поповиќ се бев развела од Хасан Дудиќ“, раскажала пејачката.

Тие двајца и дене денес се во добри односи иако секој живее свој живот.

Пеачката од Србија Злата Петровиќ вели дека многу сака нејзините деца да зборуваат и ромски а не само српски јазик.

Таа е мајка на Мики и Јован , и вели дека ромскиот јазик е дел од нејзината традиција , со тоа што сака да ги научи своите деца на својата ромска традиција и да не се срамат од тоа.

„Јас сум среќна на тоа дека сум Ромка и во мене тече ромска крв„ вели Злата за српските медиуми.

Таа вели дека нејзините ромски колеги кои се срамат од своето ромско потекло и нивните деца ги учат да зборуваат само српски заборавајќи на своите вистински корени.

Loading...