Ванковска: Зошто никој не го прашува поранешниот Премиер од СДСМ кога планира да си ја отслужи казната

Статус на Билјана Ванковска:

“Се сложувам јас дека пишување книга не е причина за одложување казна. Туку, јас се прашувам што е со најдолгата испитна сесија на светот поради која еден друг бивш премиер, еминентен професор (за кој Марјановиќ велеше дека не знае латински а предава римско право) никако да ја отслужи казната!

Да биде иронијата поголема, тој предава на Правен факултет, а секоја втора вечер е на ТВ дебати – и не се најде новинар-јунак да го праша што станува со неговата затворска казна! Лицемерие до невидени размери! И неправда, се разбира.”

Ваквиот статус на Ванковска, доаѓа по вчерашните информации дека адвокатите на Груевски побарале одложување на извршувањето на неговата казна затвор, поради неговите планови да пишува книга.

Претходна статијаПосле шест дена неизвесност, Дарко Лазиќ е буден, свесен и во стабилна состојба
Следна статијаНајлошите вести за Дарко Лазиќ допрва доаѓаат – лекарите не знаат како да му го кажат ова