Жената родена во овој хороскопски знак е најроматичната душа во цел Зодијак

Стрелци се луѓето кои оние околу нив ги фасцинираат со својата отвореност, ведрина и веселост. Тие се мудри и интелигентни и имаат силна енергија, која им помага секогаш да се во центарот на сите случувања. Тие се многу искрени и многу нетактично искрени.

Жена Стрелец

Таа има силен темперамент, но кога ќе ја запознаете ќе сфатите дека нејзината душа е огромна, нежна и романтична.

Среќни сте ако во својот живот имате жена родена во знакот Стрелец. Таа е вистински бисер, а така и треба да се однесувате со неа. Таа е неконвенционална жена која се смета себеси за еднаква со мажите, но под нејзиниот силен и огнен темперамент, се крие романтична душа, која е подготвена цел живот да го чека оној кој ќе ги цени нејзините квалитети.

За неа, партнерот мора да е зрел, досетлив и подготвен на авантури. Не е потребно да биде богат, иако тоа би и помогнало многу. За неа, вистинскиот маж е витез, принц на белиот коњ.

Таа е добра мајка, која често знае да биде строга кон своите деца. Од друга страна пак, често ги размазува со сите работи кои ги сакаат. Најдобро се сложува со Лав, Водолија, Близнаци, Стрелец, Вага и Риби.

Најчесто и одговара професија на полето на музиката, актерството, образованието, новинарството, истражувањето и патувањата.

Жената Стрелец не е слаба личност. Таа не ја ни сака слабоста, во никаков облик. Често е агресивна, па дури и безобразна и никогаш луѓето не се на сигурно со неа. Таа не отстапува од својата индивидуалност, за ниту еден маж во нејзиниот живот. Сепак, знае да бида понизна и да биде третирана како мала срна на која и треба заштита. Или пак кралица која треба да биде почитувана.

Таа често го заменува пријателството со љубов. Специфично за оваа жена е што прво станува пријателка со еден маж, а дури потоа забележува дека тој би можел да и одговара како партнер. Додека таа го сфати тоа, тој маж веќе се заљубил во неа.

Изразено е слободна, директна, па дури и претерано искрена. Не сака традиционални мажи и подобро е да ја заобиколите ако сте таков. Оваа жена највеќе се плаши од семејните обврски. Често е во гужва и натрупана со различни проекти и сака работите полека да дојдат на свое. Нејзе не ја интересираат дефиници ниту пак „како треба“ во животот.