Со нив љубовта ќе ви биде како пекол: Не влегувајте во врска со овие хороскопски знаци

0

Хороскопските знаци претставуваат дванаесет еднакви сегменти или дванаесет поделби на знаци. Според астрологијата, небесните феномени ги владеат човековите активности врз принципот на „како горе, така и долу“, така што дванаесетте знаци се за да претставуваат дванаесет основни видови на личноста или карактеристики на формите на изразување. Има сончеви знаци и месечни знаци, кои зависи од вашиот датум на раѓање.

Во западната и индиската астрологија, дванаесетте знаци се поврзани со соѕвездијата, додека во кинеската астрологија не постојат соѕвездија, туку едноставно постои само линија на екваторот која е поделена во дванаесет еднакви сегменти, каде нивната ознака е со животни.Три и Леи не се поврзани со оригиналите дванаесет знаци.Овие знаци се поврзани со дванаесетте знаци на хороскопот, во согласност со шест знаци од западната и азиската астрологија,каде ознаката е во просторот.

Во кинеската астрологија, пак, ознаката е во време, каде хороскопскиот знак се определува со циклусот на годините, месеците и часовите од денот на раѓањето. Заедничка карактеристика на сите три традиции сепак е значењето на асцедентот или зголемувањето на знакот, односно хороскопскиот знак се зголемува (поради ротацијата на земјата), на источниот хоризонт со часот на раѓање на лицето.

Во текот на годината, сонцето се движи во поголем круг на небото. Овие кружни движења на Сонцето се нарекува еклиптика. Терминот се однесува на хороскопскиот тенок состав на небото од двете страни на еклиптиката.

Хороскопот е поделен на дванаесет различни знаци. Секој знак во хороскопот е 30 степени долг. Овие делови се 30 степенски блокови на простор а не време. Првиот знак на хороскопскиот циклус е Овен. Овенот почнува од првиот ден на пролетта. Другите единаесет хороскопски знаци се: Бик, Близнаци, Рак, Лав, Девица, Вага, Скорпија, Стрелец, Јарец, Водолија и Риби. Првата листа на формите на ѕвездите околу елиптиката се појавила во текот на калдејскиот период (средината на 1 милениум п.н.е.). Денешните хороскопски знаци се појавиле во време на римскиот период. За време на оваа ера, идејата на хороскопот прераснала од вавилонската астрономија, а подоцна бил под влијание на хеленската астрономија.

Во текот на старите времиња, луѓето го следеле текот на сонцето бидејќи тоа им користело во предвидувањето на промената на сезоните. Сепак,со текот на времето, луѓето почнаа да го определуваат хороскопскиот знак по позицијата на сонцето во хороскопот и датумите на раѓање и карактеристики. Лицата родени под слични или паралелни хороскопски знаци се верува дека имаат слични карактеристики и стилови на комуникација.

Едни комбинации се предодредени за љубов, други се идеални пријатели, а трети, пак, едноставно не можат да се поднесат.

Кога тие ќе се сретнат, секогаш фрчат искри на нетрпеливост.

Има такви кои се иритираат бидејќи се прилично слични по темперамент, но повеќето си замеруваат затоа што се комплетно различни.

Некои хороскопски знаци едноставно не функционираат заедно…

Како што пишува Bustle, доколку си во потрага по нова љубов, избегнувај да влегуваш во длабоки односи со одредени хороскопски знаци!

ОВЕН – Бик и Лав;

БИК – Близнаци, Стрелец и Риби;

БЛИЗНАЦИ – Рак, Девица и Јарец;

РАК – Овен, Стрелец и Водолија;

ЛАВ – Скорпија и Риба;

ДЕВИЦА – Близнаци, Стрелец и Водолија;

ВАГА – Рак, Бик и Риби;

СКОРПИЈА – Бик, Вага и Близнаци;

СТРЕЛЕЦ – Девица, Јарец и Бик;

ЈАРЕЦ – Стрелец, Овен и Лав;

ВОДОЛИЈА – Девица, Скорпија и Рак;

РИБИ – Бик, Лав и Стрелец.

Претходна статијаГо доби најтешкиот шамар: Јелена Карлеуша условена, или развод или пари
Следна статијаОваа бринета му помага на Огњен Врањеш побрзо да ја заборави Јелена Карлеуша