Сине мој, јас сега заминувам, а оваа снимка ќе ја пуштиш како мој подарок за Божиќ

Божиќно видео кое ќе ги трогне сите кои мечтаат да поминат уште еден празник со некој кој не е на овој свет. Емотивно видео ќе го растрепери срцето на секој кој посакува да помине барем уште еден ден со личност која не е меѓу нас.

Снимката следи млад маж додека тој нетрпеливо ги одбројува деновите до Божиќ. Набрзо станува јасно и зошто – тој едвај чека да слушне аудио порака од покојната мајка. Пред да почине, грижливата мајка снимила повеќе касети со пораки за саканиот син. Последната порака од неа тој ја слуша додека солзи навираат во неговите очи.

Со оглед на тоа што во божиќните реклами се вложуваат милиони евра, многумина се едногласни дека кога идејата е брилијантна, буџетот за продукција е неважен.„Љубовта е подарок кој трае вечно“ е пораката на видеото кое го снимил Фил Бистал пред неколку години.

Love is a Gift – Christmas Short Film

Off the back of the John Lewis Christmas advert I wanted to share my very own Christmas film which I made back in 2014.It's a short film about a man counting down the days to Christmas so he can continue his yearly tradition sparked by a tragic moment from the past. I hope you enjoy it 🙂Starring Chris Ilston. Special thanks to Natalie Martins (Actress) for playing 'Mum'.www.philbeastall.co.uk#christmas #video #film #videographer

Публикувахте от Phil Beastall – Videographer, Cinematographer and Camera Operator в Събота, 17 ноември 2018 г.