Цаци од „Сител“ се опушти, за избори се облече во фустан без ракави, ваква не сме ја виделе досега (ФОТО)

Славица Арсова- Цаци и Александар Спасовски познатиот ТВ пар од Сител, пред девет години ја добија ќеркичка. Решија да ја крстат Мила, која е вистинска убавица а Цаци објавува среќни фотографии од својата ќерка на социјалните мрежи.
Како што е познато на целата јавноста, една година пред да им се роди ќерката, Александар во живо на вестите на Сител ја побара Славица за жена, а таа веднаш профати и во тоа веме медиумите могу пишуваа за ова запросување.
Цаци ретко споделува јавни објави на свијот Фејсбук профил, а една таква, која се однесува на превенцијата од ширење на ви русор сподели пред една година, на својот Фејсбук профил, и се однесуваше на емрките кои нејзината Тв куќа ги превзема.

– Драги пријатели и колеги, ви благодарам за грижата во овие времиња на неизвесност и ст рав.
Сакам да знаете дека телевизија Сител редовно организира тестирања за Ков ид и при најмал сомнеж за контакт со заразен и на тој начин се прави обид за превенција на создавање кластери и ширење на зара зата, што до сега, фала му на Бога, се покажа како успешна политика на куќата.
Во таа смисла и во изминатите денови се правени превентивни проверки на кои меѓу останатите тестирани колеги и јас имам добиено негативен резултат . Во рамки на телевизијата се почитуваат буквално сите мерки, па дури и пред да бидат донесени како задолжителни- на пример маските беа правило уште во месец март кога СЗО па и нашата Комисија велеа дека треба да ги носат само заразени.
Во таа смисла сакам само да изразам надеж дека тестовите ќе станат достапни за сите и секој ќе може да се провери и при најмал сомнеж, дека мерките ќе се почитуваат во сите работни организации за да се спречи создавање клас тери и дека медиумите ќе продолжат успешно како и досега не само да се грижат за своите новинари, сниматели и други медиумски работници, туку и да посочуваат на слабостите за да направиме подобар систем за справување со оваа заk ана.
Јавно апелирам и од овде како што тоа го правам и преку вестите- мора да има повеќе тестови, тестови достапни за сите и мора да се почитуваат мерките за превенција. На сите кои водат борба со вир усот им посакувам брзо оздравување. Чувајте се!“, напишаа та минатата година во октомври.
Инаку, Славица е ќерка на нашата позната Тв новинарка Розета Асровска, која долги години својот „занает го печеше“ во Македонската радио телевизија, а Розета и денес е синоним за успешно Тв лице.

Минатата година, Цаци сподели слика од својата мајка во младоста. Тоа е всушност насловна страница од списанеито за енигматика „Котелец“, кое беше мошне популарно порано за оние кои сакаат да решаваат крстословки. Сликата е од далечната 1982 година.
Розета и тогаш, а и сега е убава жена, а Цаци ја населдила убавината од својата мајка. На сликата која е речиси 40 години стара, се познава сличноста помеѓи мајката и ќерката Цаци, која е сега во истиот, телевизиски бизнис како и мајка ѝ.
Цаци сме навикнале да ја гледаме на вестите во палто и во кошули, што налага на протоколите кога се вестите во прашање, но вчера, додека известуваше од изборите, се појави во поопуштено издание, во црн фустан со голи раце, а беше во друштво на колегата Иван Кузмановски.
Претходна статијаОгнен Јанески се раскомоти, дојде бос на телевизија да известува од изборите, а уште нешто заборави да стави на себе (ФОТО)
Следна статијаНаш познат фоторепортер: Ми земаа податоци до шесто колено на избори, не можев работата да си ја завршам (ФОТО)