Нашиот познат новинар и водител упати важно предупредување кое тера на разамислување

Познатиот радио водител, новинар, диџеј, Драган Б. Костиќ на неговиот Фејсбук профил упати многу важно пpедупрепредување кое ќе им користи на сите луѓе, особено на оние кои се изневерени од своите пријатели.
-СЕКОЈ ОД НАС, СИГУРЕН СУМ, ДЕКА ИМА ПРИЈАТЕЛИ КОИ ВЕ ИЗНЕВЕРИЛЕ.ЗАТОА ОВОЈ ТЕКСТ Е ПОУЧЕН.

И ЈАС ИМАМ НЕКОЛКУМИНА ТАКВИ.

АМА ТИЕ НЕ ЧИТААТ ВАКВИ ТЕКСТОВИ. ВЕРУВАМ, И ВАШИТЕ ТАКВИ. ОВА Е ЗА СИТЕ ДРУГИ. КАКО ПРЕДУПPЕДУВАЊЕ.
Во едно далечно кралство живеела една кралица со големи, бујни гра ди, која била најубавата жена во целото кралство. Во шталите на кралицата имало едно коњушарче кое имало еден единствен сон – да ги бакнува сочн ите гра ди на кралицата.
Тоа му било во паметот кога ја гледал, за тоа сонувал кога спиел. Еден ден го споделил својот сон со кралскиот лекар. Овој го ислушал, се почешал по брадата и рекол:

– Знаеш ли дека може да биде! Имам една идеја, но ќе треба да ми платиш.
– Добро – се согласило коњушарчето.

Истата вечер лекарот ставил ирит ира чки прав во град никот на кралицата, додека таа се капела. Излегува кралицата, го става град никот и по 5 минути почнува пек олен ја деж.
Му се пожалила кралицата на кралот, а тој веднаш го викнал кралскиот лекар. По неколку минути тој веќе ја прегледал кралицата.

– Дааа, дааа! Ова е многу ретка болест која се лекува само и единствено на еден начин! Ни треба некој со многу ретка кр -вна група ‘ЏМ’, четири часа да ги ли же градите на нашата преубава кралица.
– Ах! -извикал кралот. Познаваш ли некој со таква кр вна група?

– Пааа, кој, кој… коњушарчето е со таква кр вна група.

Го повикале коњушарчето и кралот му рекол дека ако спомене некому за ова, ќе го набие на ко л.
– Молчам! – рекло коњушарчето. Во следните 4 часа си го направило најголемиот ќеф во животот.

Следното утро лекарот оди кај коњушарчето.

– Јас го исполнив мојот дел од договорот! Време е да ми платиш!
– Бегај оттука бе абдал! Ако се разбере за ова и двајцата ќе не набијат на к ол! Ништо нема да ти дадам, па ти оди жали се некаде ако смееш! И му ја треснал вратата.
Следниот ден пак некој чука на вратата на коњушарчето. Отвора и гледа лекарот со двајца стражари.

– Здраво, пријателе! Има наредба веднаш да се јавиш во кралскиот дворец! Погоди кого го чеша „Стојко“…

Поука: Не забивајте му но ж во грб на оној кој ви помогнал да си го остварите сонот!

Претходна статијаЗетчето на Гоце Тодоровски, како кралица ја чува ќерка му Сашенка (ФОТО)
Следна статијаВо време на есенски вируси, пораката од д-р Даниела од Брза Помош треба сите да ја имаат во предвид