Адријана Алачки со полна уста фалби за докторот: Колку ли деца спаси, колку ли мајки и татковци израдува

Адријана и на Горан Алачки се разделија пред многу години. Тие се јавни личности и се секогаш интересни за јавноста.

Повеќе од три години, познатиот музичар е во врска со новинарката Марина Дојчиновска, а за нивната љубов во јавноста се дозна откако на социјалните мрежи објавија слики од заедниччки одмор во Бразил.

И летово, Алачки и Марина уживаа во луксузен одмор, на сама плажа во ресорт во Албанија.

Додека Горан и неговата сакана се фалат од слики од убавиот одмор, Адријана Алачки му посвети статус на докторот Владимир Чадиковски, познатиот хирург.

„Прелистувајќи го мојот албум со фотографии, пред оваа здивот ми застанува, токму заради него, досега не ја објавив зошто устата неможеше да ми најде збор, зошто сè уште не постои збор што толку ќе прилега на неговата големина, на тоа што е тој а како да му кажам „од срце ти благодарам” и мислам и тоа е малку….

Сè што и да направам и кажам за него ќе е малку… дамарот за него го посветувам, за овој единствен човек, хирург за кој светот пишува а тој е наш, колку ли деца спаси, колку ли мајчински и татковски срца израдува, чекајќи пред операционата сала да ги видат твоите очи и ги слушнат твоите зборови „сè е добро, не грижете се”…ах една од нив бев и јас, пред 15 години кога мојот син беше во твоите раце…

Се уште ти го паметам ликот од тој миг, чекајќите да излезеш… мојата најдолга и најтешка ноќ…

Ти си нашиот ангел со огромно срце и душа, за тебе никогаш не беа важни материјалните нешта, лично сум сведок, очите твои се смееа кога ќе ги испратеше дома здрави и живи, твојот однос е како сите да се твои деца, сиромашни, богати, познати, непознати, сите беа исто за тебе… Ах убавецу наш, големино, биди здрав и жив , на сите си ни потребен…

Пред вистината и Боговите молчат, а ти си вистина…
Кога помислувам дека „тајната на големите луѓе е во едноставноста” ти си примерот, рече Алачки за докторот кој и е голем пријател.

Откако се раздели од познатиот музичар, Адријана ретко го спомнува во јавноста. Неколку месеци откако се разделиј, и двајцата изјавија дека се во добри, пријателски односи и заедно се грижат за децата.

Пред две години, Горан Алачки изјави дека Адријана го злоупотребува неговото презиме, а таа немаше одговор на оваа негова изјава.

Дали Алачки се навистина пријатели или не, тие и нивните блиски најдобро знаат. Јавноста до сега не дозна за нова врска на Адријана, која во последно време е посветена на кулинарското ТВ шоу, повеќе отколку на музиката.