Американец нарачал хамбургер во Македонија, па на светот му покажа што добил (ФОТО)

0

Одри и Хари се пар од Америка кои патуваат низ светот и ги информираат своите бројни следбеници на Фејсбук за нивните авантури.

На нивниот профил беше истакнато дека посетиле повеќе од 60 земји во светот, а посебно внимание привлече една објава од Босна и Херцеговина.

„Нарачавме кафе во Босна. Еве што добивме“, стои во описот на нивната фотографија, од која следбениците препознале дека се работи за одморалиште во Травница.

Изненадените туристи беа изненадени од фактот што покрај традиционално послуженото босанско кафе, им беше послужено и рахат локум, вода, како и цигари и кибрит.

На крајот, оваа објава отскокна на голем број други на нивната страница, собра повеќе од 80.000 реакции и над 5.000 коментари.

Нарачав кафе во Босна. Ова е она што го добив.

„Тие ви го послужија целосното искуство“; „Покрај тоа, ја добивте и добрината и топлината на душата што ја имаат Босанците и Херцеговина“, се само дел од илјадниците натписи кои се редат под фотографијата.

Бројни се коментарите од БиХ, но и од другите делови на светот.

На некои туристи им беше кажано дека таквото искуство може да се нарече само еден збор – Мерак.

Светските патници, потоа беа и во Македонија, нарачале хамбургер, па на светот му покажаа што добиле:

Претходна статијаРетка слика од Розета Аpсова со овие посебни луѓе, но пpиказната е тажна (ФОТО)
Следна статијаДаниел Кајмакоски конечно откри детали за сопругата (ФОТО)