Последната сопруга на Тома Здравковиќ открива: Дали бил вљубен во Силвана Арменулиќ?

0

Животот на еден од последните боеми на Балканот, пејачот Томо Здравковиќ повторно е во центарот на вниманието на јавноста, откако беше прикажан филмот „Тома“.
Последната, четврта сопруга на овој боем, Гордана Здравковиќ, зборуваше за животот на Тома.

Токму кога многу обожаватели мислат дека слушнале се за Тома, Гордана успева да ги изненади со нови моменти.
– Имаше нешто во него што не можев ни сама да го сфатам. Имаше една линија на тага, емоции, можев само да ја почувствувам, и не можам да објаснам што е тоа – рече Гоца за она што ја привлече кон Тома.
Гоца објасни дека почнале да се дружат кога дошол во Канада, и дека наскоро тој и кажал за неговата болеcт.

– Ми рече дека е болен и ме праша како може да дојде до лекар. Го однесов на лекар – рекла Гордана.
– Еднаш го вратив од лекар и ми рече, од чистa мирa: „Зошто не се омажиш за мене?“. Јас велам: „Зошто би се омажила со тебе? Прво, ти си постар од мене, второ, имаш четири брака зад себе, имаш дете, јас дури и не те сакам, ти воопшто не си мој тип “.
Ме гледа и ми вели: „Ми се допаѓаш, само ти не го знаеш тоа“ – рече Гоца и додаде:

– Ми кажа за Силвана, дека е добар пријател со неа. На прашањето дали бил вљубен во Силвана Арменулиќ, таа даде искрен одговор.
– Мислам дека имаше одредена врска помеѓу него и Силвана. Познавајќи го мојот сопруг, бидејќи тој беше од заљубљива природа, веројатно беше в вљубен во неа, бидејќи таа во тоа време беше недостижна за него.
Кога таа поч ина, тој беше навистина очаен. Не можеше да сфати дека ја нема. Тие навистина имаа една специфична врска, во секој случај тоа беа емоции.

На прашањето дали бил вљубен во Данка Нововиќ, која подоцна ја опеа во истоимената песна, Гоца рече:
– Да. Тој беше за вљубен во Данка, како што велеше, тој беше млад, таа беше и популарна и убава и образована жена, беше недостижна за него.

Се што во некои моменти беше недостижно за него, го претвори во некои негови емоции, соништа, во некаква желба. Како што вели, таа бегала од него. Подоцна станаа добри пријатели.
Тој беше голем југословенски носталгичар, а Сараево му беше омилен град.

– Сараево беше во неговото срце, повеќе од кој било друг град – рече Гордана во емисијата „Џир са Мемом“, која од милост, пријателите ја нарекуваат Гоца.
Претходна статијаКарлеуша искрено раскажа сè за нејзината релација со Тоше (ФОТО)
Следна статијаЗехра лежела во постела и сите дигнале раце од неа, а потоа на лекарите им рекла: НЕМА ДА МЕ ВИДИТЕ ПОВЕЌЕ ТУКА