Кој би ја познал нашата пејачка на оваа слика, се подмлади како да не е таа: Елена, ти ли си? (ФОТО)

„Убавината на жената не е во облеката што ја носи, во нејзината фигура или во начинот на кој ја чешла косата. Убавината на жената мора да биде видлива во нејзините очи, бидејќи тоа е врата кон нејзиното срце – место каде што владее љубовта “, рече Одри Хепберн одамна.
Меѓутоа, во времето во кое живееме денес, стандардите за убавина се сменија, така што тие се по цена од некоја друга вредност. Но, што навистина ја претставува вистинската убавина на жената? Убавината не е иста насекаде во светот. Убавината порано се мереше според здравјето и квалитетот на животот.
Фото: Freepic

Се менуваше низ вековите, но нешто остана исто, а тоа е нејзината привлечност, која не може да се види или допре, но која секој ја чувствува, за која секој знае дека постои и ужива. Убавината е дар од Бога, овој збор се изговара со доза на почит.
Во повеќето случаи, тоа ги радува сите наши сетила, нашите очи го гледаат, нашата душа го препознава. Што се однесува до жените, тие главно ја носат својата убавина. Жените се обидуваат да бидат што е можно поубави, посакувани и совршени, пред се за себе, а потоа и за нивната околина.
Кога велиме убавина, не подразбираме само убавина како физички изглед, туку и духовна убавина, па затоа е донекаде важно да зрачи и да го привлече вниманието на набљудувачот на некој начин.

Фото: Freepic
Убавината е во очите на набудувачот, но пожелно е наб obserудувачот да биде вие, првенствено да се гледате со ентузијазам, за подоцна другите да ве гледаат на тој начин. И со цел жената да биде првенствено убава за себе, а подоцна да го привлече вниманието на другите луѓе, треба да ја негува својата убавина. Секоја жена може да биде убава.
Начинот на кој една жена оди, зборува, се држи до себе, како зрачи однатре, тоа е убавината на жената. Меѓутоа, ако убавината не извира одвнатре, потешко е да се најде однадвор. Денес, сите жени се опседнати со тоа да бидат убави. И веројатно секој сонува да биде совршена верзија на себе, да нема недостатоци, да го даде лицето и телото од Бога.
Вашето тело е убаво без оглед на вишокот или недостатокот на тежина, лицето е убаво, без оглед на мозолките и неправилностите на него. Телото и лицето сега се такви какви што се. Но, што ќе се случи за неколку години, дали телото и лицето ќе останат исти? Веројатно не е денот.
Фото: Freepic

И ова е токму одговорот на прашањето, каква е всушност убавината на жената? Жената е исполнета со љубов, добрина и сила и тоа е она што ќе го има до крајот на животот. Затоа што она што е вечно постои. Затоа жените, се што чувате во срцето и душата, е нешто што може да се нарече убавина.
Пејачката Елена Петерска држи до својата нега и убавина. Таа е мајка на две деца и е негувана жена, и често објавува слики од нејзините трансформации во изгледот, како на пример оваа, кога пејачката објави слика како се подмладува со лас ер. Елена на сликата никој не би ја препознал, таа како да е сосема нова личност.

Претходна статијаБрена за Драгана Мирковиќ: Ме остави на цедило, нема ни трунка човечност во неа
Следна статијаДраган Бјелогрлиќ со преемотивни зборови се прости од својот Марко: Би ти ја вратил чантата што ми ја подари за роденден, за да се вратиш и ти