Граѓани на Mакедонија и дијаспоро – ви клекнувам на колена за пари, кој колку може да донира да го спасиме нашиот Tони

0

Хасан Селмановски на својот профил на социјалните мрежи, објави јавен статус со апел за помош на Тони Илиевски кој се лекува во Систина:

„Во тишината на утринското кафе абер ми дојде да во Болницата Систина за живот се бори едно младо ДЕТЕ по име Тони Илиевски на 38 Годишна возраст оженет татко на две малолетни деца.

Тишината ми се затемна протекоја ми солзи кога од братот на тешко болниот Tale Ilijevski ми сподели да до утре на ден 12.05.2021 Година (среда ) во болницата Систина не се уплатуваат парични средства за 1- една недела терапијата на тешко болниот се прекинува!

Болничниот престој во Систина односно со променување на комлетната крв од телото на тешко болниот Тони Илиевски струва- кошта околу 1000,00 Евро не Ден!

На нашето дете тешко болниот Тони Илиевски двете белодробни крила му се оштетени.

Доколку до утре не се уплатуваат парични средства Болницата Систина го исклучува од терапијата НАШИОТ Тони Илиевски останува во голема опасност по ЖИВОТ.

Граѓани на Македонија ви клекнувам на колена да ви просам пари кој колку може да донира да го спасиме нашиот тони илиевски. Аман ви чинам во име на Господ.

Не смеам да заборавам да спомнам да на тешко болниот Тони Илиевски пред една недела му починала мајкаму…Трошковите за погребението исто струвало пари! Да споменувам да од Хуманитарната акција за покојната Верче Белчовска вкупната сума изнесува 852,71ЕВРО.

На родителите на Верче по Western union од мои лични пари му испратив 600,00 ЕВРО како што во предходните објави беше ОБЈАВЕНО МОЛАМ!

Останатите 252,71 ЕВРО Одлучив да ги донирам за тешко болниот Тони Илиевски…Убеден сум да и на покојната Верче од тој свет има да муе мило да се Спаси еден живот…Воедно и фамилијата Белчовски мислам дека нема да се против мојата одлука на што јас ОДНАПРЕД МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВАМ НА НИВНАТА ПОДРШКА.

Јас со моето семејсво во текот на 2 до 3 Дена на семејството Илиевски односно му подарувам неповратна парична помош 1.000,00 Евро Викам Опростено!

Парите има лично од мене да ги добие по Western union! Не разликувам дали е Македонец, Турчин, Ром или Албанец. Најголемиот душман да мие нема да го разликувам има да помагам и со последниот денар кога во прашање е ЧОВЕЧКИ ЖИВОТ!

Молам македонската дијаспора и Македонците во Европа доколку се во можност колку може со свите можности да донира На што Однапред ви сум многу ЗАБЛАГОДАРЕН.

Апликацијата во gofundme во име на Тони Илиевски е во функција кој сака може и преку таа апликација може да донира Молам на следниот Линк:

Во прилог доставувам банкови податоци од Семејството Илиевски кој сака може директно може да уплати на Жиро сметка!

Податоци на Банката: Sparkasse Banka Macedonija AD Skopje
Skopje Macedonija Trajce Ilijevski

IBAN: MK072 501 4222 0126 792 SWIFT. BIC: INSBMK22

Донаторските телефонски броеви се поставени во утрешниот ден се очекува за отварање на уште една Телефонска линија! Телефонска донација

Тmobile: Telekom 143116

Фото: Илустрација

Претходна статијаНоне среќна во машко друштво: Предобар е! (ФОТО)
Следна статијаСинот на Балашевиќ со срцепарателни зборови се потсети на неговиот роденден (ФОТО)