Преубавата “Зејнеп” од Карасевда има сестра – двете се копија, не се знае која е поубава

Приказната за животот на Зејнеп од турската хит серија „Карасевда“ не е многу поразлична и во реалноста, барем кога станува збор за актерството.

Иако по професија е дипломиран биолог, таа случајно влегува во филмската индустрија во Турција.

Нејзиното име е Хазал Филиз Кучукосе и е родена во 1988 година, а неколку години по завршувањето на високото образование, еден филмски режисер случајно ја забележува на социјалните мрежи и и нуди да почне да учи глума.

По неколкумесечни актерски подготовки на курс, таа активно добива улоги во серии, од кои денес има снимено десетина.

Ја нарекуваат турската Кетрин Зета Џонс, а веруваме ќе се сложите во тоа откако ќе ги погледнете нејзините приватни фотографии на кои е доста поразлична од онаа Зејнеп која ја запознавме во серијата.

Инаку, Хазал минатата година се разведе од својот сопруг, Туан Тунал со кого стапи во брак во 2014 година.

Познатата турска актерка , Хaзaл Филиз Кучуккесе, ја знаеме во улогата на Зејнеп во серијата “Кара Севда”.
Не само како прекрасна актерка, туку вниманието исто така ја привлекува и нејзината убавина.

Речиси истата убавина ја наследила нејзината сестра близначка, Денис Кучуккесе.Тие многу личат една со друга, што понекогаш е тешко да се разликуваат.Хазал дури и на Instagram неодамна објави слика на близначката и другата сестра, “Близначка и сестра”, напиша Хазал подолу на сликата.

Сестрите близначки се родени на 9 февруари 1988 година.