Лудо вљубена – Ова е идниот сопруг на турската убавица Асу од Карасевда ФОТО

Во поновите турски серии кои се прикажуваат во Македонија, сигурно сте забаележале дека многу се посветува внимание на касттингот, односно изборот на актерите.

Па така, се почесто во сериите улоги имаат и модели и поранешни мисици.

Loading...

Таков е случајот и во актуелната турска хит серија „Карасевда“,каде улога има мисицата на Турција од 2011 година, Мелиса Асли Памук, која ја има улогата на Асу, асистентка и пријателка на Кемал која е заљубена во него.

Иако нема завршено актерско училиште, таа со својата убавина и талент пред камера, досега доби неколку улоги во филмови.

Мелиса Асли Памук ја гледаме како несреќно вљубена во Кемал. Таа беше мис на Турција за Мис Универзум.

Мелиса Памук е родена на 14 април 1991 г. во Харлем, Холандија. Се запишала на психологија на Универзитетот во Амстердам, но се откажала од студиите и почнала да гради кариера како модел. Зборува турски, англиски, холандски, германски и француски.

Кариерата на модел ја започнала на 14 години. Во 2011, на 20 години, ја освоила тутулата „Мис на Турција“ и ја претставвуала својата земја на Мис Универзум истата година во Бразил, но за жал не се пласирала високо.

Мелиса е висока 1.76 м, тежи 58 кг.

Пред да започне со актерска кариера снимала реклами за телефони. Од 2004 година се појавува во еписоздни улоги во повеќе филмови од турска или холандска продкукција, но најзабележителна ѝ е улогата на Асу во „Карасевда“.

Па така, се почесто во сериите улоги имаат и модели и поранешни мисици.

Таков е случајот и во актуелната турска хит серија „Карасевда“, каде улога има мисицата на Турција од 2011 година, Мелиса Асли Памук, која ја има улогата на Асу, асистентка и пријателка на Кемал која е заљубена во него.

Мелиса е веќе 6 години во врска со Толга Сала и наскоро се очекува свадба.

Во прилог фотографии од заљубената двојка