Ќерката ја оставил да пешачи осум километри до училиште – причините и тоа како добри

Мет Кокс од Охајо, снимил и објавил на Фејсбук својата ќерка како пешачи 8 километри до уличиштето од причина поради која многумина го оправдале. Татко со лекција за својата ќерка од која треба, а и извлекла силна порака

Всушност, неговата 10-годишна ќерка по втор пат е оставена од училишниот автобус поради малтретирање на нејзините соученици, а кога пристигнала дома, ладнокрвно рекла на нејзиниот татко дека тој ќе мора да ја вози до училиштето седум дена.

“Сфатив дека не разбира дека превозот е привилегија, а не право, така да одлучив да ја научам на ред и дисциплина”, кажал Мет.

Наместо да ја вози, ја оставил да пешачи 8 километри до училиштето, а тој возел покрај нејзе, ја снимал и објавил на Фејсбук со наслов “Животна лекција”. Ова предизвика доста коментари и реакции, пред се позитивни