(ВИДЕО) Да се наежиш – Хор од Јордан ја пее „Македонско девојче“

Ова звучи извонредно – хор од Јордан ја отпеа „Македонско девојче“

Jordanian Singing Troupe Performs Makedonsko Devojce

Famous Macedonian song Makedonsko Devojce Performed by #Jordanian singing troupe, Dozan wa Awtar – Music Establishment in Washington, DC at the First Congregational United Church of Christ on Wednesday, November 14, 2018. Thanks to @Samer Faza who is Jordanian-#Macedonian and sang with the troupe. #DozanWaAwtar

Публикувахте от United Macedonian Diaspora в Сряда, 14 ноември 2018 г.

 

Во Вашингтон, хорот од кралството Јордан, „Dozan Wa Awtar” ја испеа македонската песна „Македонско девојче”, oбјавија од Македонската обединете дијаспора.

Настанот се одржал во Прва собраниска Обединета Црква Христова, a настапот на хорот е навистина прекрасен.

Со истата песна хорот се претставил и во јули оваа година во Аман, Јордан.