Марина Туцаковиќ собра сили да проговори за борбата: Духот ми е силен, но телото истоштено

За да ја прими втората доза од експерименталната вакцина против рак, Марина Туцаковиќ наскоро заминува по вторпат во Германија.

-Мисалм дека тоа ќе биде за три недели, не сум сигурна точно кога заминувам, но секако дека се плашам. Тоа е нормално, јас сум постојано малаксана. Духот ми е силен, но телото се уште ми е слабо, искрено вели Марина во интервју за српски Свет.

За потсетување, Марина на почетокот на февруари оперираше рак на дојка, а тогаш откри какви беа првичните прогнозите на докторите.

-Докторите засега се дадоволни, не кажувааат ништо. Вадам резулатати, одам на контроли, па ќе видиме – објаснила Марина.

Loading...