Исповед: Жена ми е бремена 5 месец, а јас се вљубив во првата соседка – сега и таа е трудна

Мојата сопруга е бремена веќе 5 месец, а јав во меѓувреме се вљубив во првата соседка. Соседката е ќерка на мојот школски другар и долгогишен пријател, која има само 18 години, но иако сум постар од неа речиси 20 години, тоа на неа воопшто не и пречи.

Вели дека ме сака најмногу на свет. Имаме редовно сексуални односи веќе 4 месеци и пред неколку дека ми рече дека постојат шанси и таа да е бремена.

Денеска ја водев кај гинеколог, секако во друг град и после прегледот тој рече дека е навистина бремена. Во моментот бев тотално изгубен, сопругата трудна и таа трудна… Искрено се исплашив од целата ситуација, но откако малку се собрав и откако разговарав со својата нова љубов одлучив да се разведат од сопругата и да се оженам со неа.

Мислам дека мојата сопруга која има 42 години послесно ќе се снајде сама со бебето, отколку една млада девојка која има 18 години, па затоа не можам да и свртам грб.

Морам да најдам прав начин како се да и објаснам на сопругата, но и на пријателот кој сигурно ова тешко ќе го поднесе, да бидам со неговата единствена ќерка, плус разликата во годините, а ни средно училиште се уште нема завршено… Има тука многу мака, но ако, ние се сакаме и се надевам дека нашата љубов ќе победи се и дека на крај ќе живееме среќно и заедно со многу дечиња.

Извор: Минута

Loading...