Ване Марковски откри каков домаќин е и како знае да штеди- реткост во денешно време

0

Секогап има што да се каже и да се прочита за нашиот позант водител Ване Маркоски, кој има кажано дека е по потекло од Тетово, и таму ја има почнато својата работа како новинар.

По години поминати во Канал 5 ТВ, водителот одлучи дека е време за промена. Моментално тој е дел од екипата која не буди 365 дена во годината, утринската програма – „Македонија наутро“.

Оваа промена, тој ја направи за време на пандемијата, во 2020 година и тогаш кажа дека го послушал внатрешниот глас.

Но, Ване сврте нов лист и кога приватниот живот е во прашање. Тој во Моментт.мк тој во една прилика раскажа за одлуките кои му го промениле животот и како сега гледа на животот и на грижата за неговото здравје.

Ване раскажа оти до 2017 година мислел дека се што лета, се јаде, а работата во медиуми ја гледал многу поинаку од сега. Затоа периодов, досега, од неговиот живот, тој го пред и по таа 2017.

Ване бил опкружен со многу луѓе околу него, и верувал дека ако човек работи во медиум е кој знае што… Поради приоритет на се што се случувало надвор околу него, тој вели дека ја запоставил душата.

Маркоски смета дека својата душа со години ја тру ел со разни глуп ости, за да на крај завршаи во болни ца, еден месец, но доволно за да го постави прашањето:

Дали јас знам што имам во себе и дали ова е веќе сигнал дека не правам нешто како што треба?

Потоа, трагајќи по одговори, тој почнал да се повлекува од луѓе. Познатиор новинар мислел дека тоа е правилен чекор во таа негова фаза од созревање, се додека не сфатил дека всушност се бори со анксио зност.

Две години собирал храброст и потоа дошло време да се соочи со себеси. Ване вели дека неколку месеци се обвинувал за се, се плашев да се соочи со проблемите. Го допрел дн ото, решил да видди што има таму и да почнал да се крева.

Потоа, Ване смени работа, во животот селектирал неколку, ама вистински души, негови луѓе, пријатели, почнал да чита за стра вови и решил да продолжи да дише слободно и да си ја сака секоја секунда од животот.

Ване во истото интервју истакна дека верува во љубов кај сите луѓе. Според него, лоши остануваат само тие што не се соочуваат со себеси, што не сакаат да си признаат низ што поминуваат, па бе сот го рефлектираат на другите околу нив.

Маркоски истакна дека изборот бил да стане таков човек или среќен човек.

Го избрал второто, да стане среќен човек. Токму затоа неговите статуси на Фејсбук сега се среќни и позитивни.

Тој често се слика во Македонската телевизија, а така направи и утрово, кога напиша интересна порака: Додека нема ФБ, телефонот може да си го користите како огледало. Еве Јована ќе ви каже.“, се пошегува Ване.

Нашиот познат водител, на својот Фејсбук профил има напишано ваков статус, а тоа е еден од неговите поинтересни објави:

Убаво е кога ќе си најдеш 200 денари, заборавени во џеб. Лотоооооо! Потоа, во еден коментар, пријателка му има коментирано: Кафе е 120 денари.

Ќе ти остане уште за мастики. Потоа, Ване на ова одговорил: Преферирам дома кафе последниве месеци“, и со тоа покажал е каков домаќин е и како знае да заштеди.

Претходна статијаСлоба доби син, а еве каква бpyтална порака упати неговата бивша -Кија Коцкар
Следна статијаЕлена Ристеска ја кажа вистината за „тајната мажачка“, прозборе по сѐ што се зборуваше за неа