Злобно сведоштво: Водевме љубов, а потоа ми кажа нешто што ми ја заледи крвта во вените!

Мислев дека ваквите работи им се случуваат само на другите луѓе, но животот ми покажа дека токму јас сум од оние преварените.

Како и да е, нашата љубовна приказна започна еде убав дена во Белград. Тој се заљуби во мене на прв поглед, исто и јас во него. Од оваа средба не се разделивме. Го обожував, ми беше се во животот. Мислев дека ми е посветен до крај и дека никогаш не би ме повредил.

Така и беше, некое време.Правеше буквално се само за да бидам среќна.

А потоа, една вечер откако водевме љубов му реков дека не може повеќе да биде исто, сакам врската да прерасне во нешто повеќе.

И тука почна крајот, се се промени. Тој стана сигурен дека јас никогаш нема да заминам.

„Нема да одиш никаде“, едвај прозборе. Го гледав бледо. „Она што го носиш во себе ќе те врзе за мене целиот живот“. Го прашав да не мисли дека сум бремена, не знаејќи што сака да ми каже со тоа.

„Имам ХИВ, а се надевам дека имаш и ти, драга моја. Неодамна ме зарази една проститутска.“

мислев дека се шегува, но неговиот поглед беше „мртов сериозен“.

„Сега може да одиш каде ќе посакаш, но јас секогаш ќе бидма дел од тебе“.

Побегнав од него плачејќи, не се ни обиде да ме запре.. ниту пак ме побара после тоа!