Македонец шофер му се налути на ГПС: Ти ќе ме акаш по селски путишта, мршшш (ВИДЕО)

Илјадници Македонци својата егзистенција ја вадат мотајќи го популарниот “Ѓеврек”, воланот на камионот, низ цела Европа. Тежок е животот шоферски, бидејќи возат по три месеци, а потоа се враќаат дома. Одвоени се од фамилија, деца, пријатели.

Сега, снаоѓањето по Европските патишта е малку олеснето, со масовната употреба на ГПС технологијата, која до метар и сантиметар ви ја посакува насоката на движење и ве носи на посакуваната дестинација. Но, уредите бараат подесувања и доколку не сте многу по технологијата, ситуацијата може да отиде во непосакувана насока.

Веројатно ова му се има случено на нашинецот од видеото подолу. Имено, ако на ГПСот вчитате Short rou (кратка рута), тој ќе ве вади од автопат и ќе ве носи по селски патчиња, скратувајќи го патот. Но помалку километри, незначат секогаш и помалку време. Најчесто е обратно. Погледнете го ова урнебесно видео на изнервираниот Македонец:

Otide coekot u picku mater………………

Публикувахте от Krstevski Igor в Вторник, 20 ноември 2018 г.