Сопругот ја оставил поради помлада жена, а кога се сретнале после неколку години, се случило нешто неочекувано

Веројатно ви се познати оние случаи кога мажот ја оставил жената поради друга помлада девојка. Неговата жена се грижи за домашните обврски, за децата и за сите други работи, па едноставно нема многу време за себе.

Наместо сопругот да ја разбере, тој трча по друга.

И секако, тогаш ја обвинуваат својата сопруга. Можете ли да замислите како е тоа лицемерно? Една жена, која го има сето тоа преживеано, ја раскажува својата приказна.

Мажот има жена која е посветена на децата, на семејството и на сите други обврски. Така да, најмалку мисли на себе.

Тој не сака да ја разбере, и постојано ја обвинува за таков изглед, наместо да и даде внимание, да излезат некаде заедно и да и купи некој подарок. Не, тој почнува врска со помлада девојка, бидејќи е искомплексиран и ја остава својата жена. Откако се разведени, децата ги видува само неколку дена.

Така мисли дека има направено добра работа и дека на тој начин ќе биде среќен. Но, дури тогаш сфаќа колку му недостига својата жена. Оваа нова, секако не му помага многу кога децата се кај него.

И додека еден ден се шетал низ градот, ја забележал својата поранешна сопруга. Изгледала потполно различно. Била убаво облечена и нашминкана. Била друга. Среќна. Сега има повеќе време за себе.

Се покајал за тоа што го сторил, но веќе било доцна. Не и треба маж кој ја оставил кога и бил најмногу потребен. Сега таа ќе започне нов живот, таков каков што навистина заслужува.

Loading...