Здравко Чолиќ откри колку заработува

Oтсекогаш се шпекулираше околу заработката на најпопуларниот пејач на Балканот, Здравко Чолиќ. Меѓутоа, тој првпат во јавност прозборе и откри колку заработува денес.

Во текот на целата своја кариера одржа голем број на настапи. Освен со пеење, се занимава со компонирање, а на прашањето колку пари заработи претходната година од „Сокој“, организација на музичките автори на Србија, музичката легенда одговори:

„Меѓу 4000 и 5000 динари. Повеќе добивам за изведувчки права отколку за авторски права. Како изведувач присутен си секаде, а како автор другите повеќе заработуваат од тебе“, изјави Чола .