Направете само 1 работа и ова лето ќе изгледате ТОП – супер трик за брзо слабеење и без главоболки

Многу жени мислат дека летото е далеку и дека имаат време да ослабат, но времето неверојатно брзо поминува! Зошто да не започнете веднаш со еден лесен трик?

Речиси секоја жена ги брои килограмите кои ги наталожила во текот на зимата, а првите денови од пролетта ни даваат шанса да ги промениме навиките.

Новото јапонско истражување докажува дека брокулата содржи сулфорафан, соединение кое помага побрзо да ги изгубиме килограмите. Исто така е докажано дека доколку често го јадете овој зеленчук, го намалувате ризикот од појава на канцер.

Брокулата ни помага да ослабеме така што го активира масното ткиво и ја забрзува работата на метаболизмот за калориите побрзо да се потрошат.

Исто така, помага при дигестијата на масната храна и спречува воспаление во цревата. Истражувачите истакнуваат дека покрај брокулата, за слабеење делотворни се и пилешкото, оревите и лутата пиперка.

Loading...